Poes Luna.. the story continues

Poes Luna.. the story continues

luna

Een tijdje terug schreef ik een blog over onze aanloopkat. We waren toen al van plan om de poes een keer mee te nemen naar de dierenarts om haar te laten nakijken en om erachter te komen of zij gechipt zou zijn. We konden hier in de omgeving niet ontdekken wie haar baasje was en inmiddels slaapt, eet, poept en plast ze dagelijks bij ons. En o ja, er ligt ook al een cadeau voor haar onder de kerstboom. Ons aangenomen ‘kind’ 😉

Uiteindelijk heb ik een afspraak gemaakt bij de dierenarts waar mijn ouders ook altijd heen gaan voor hun ‘dierentuin’. Toch prettig om te weten dat je een kundige arts te spreken krijgt.

Mijn ouders hadden nog een kattenreismandje te leen en gelukkig was het heel eenvoudig om Luna daar in te krijgen. Ze was behoorlijk angstig en vond de reis naar de dierenarts helemaal niet leuk, maar goed, het was voor haar eigen bestwil.

Bij de dierenarts aangekomen bleek Luna ‘helaas’ wel gechipt te zijn. In eerste instantie kon de assistente geen gegevens van de eigenaar vinden, maar na even zoeken vond ze deze wel. Het bleek dat de eigenaar hier in het blok tegenover ons woont, een buurman van mijn zus. Bij de dierenarts heb ik gelijk naar de opgegeven telefoonnummers gebeld, maar helaas bestond één telefoonnummer niet meer en het andere nummer werd niet opgenomen.

Een bizar feitje, in de chip gegevens stond ook de naam van poes vermeld en ze heet dus écht Luna. Raar maar waar.

luna-2

Na even staan dubben hebben we toch besloten om Luna na te laten kijken en volgens de dierenarts heeft ze een vlooienallergie, dat verklaart al haar korstjes op haar huid. Ze heeft een prikje gekregen tegen de jeuk en de dierenarts heeft haar ontwormd.

’s Avonds, direct na het dierenartsbezoek, zijn we bij de betreffende eigenaar langsgegaan, maar natuurlijk was hij niet thuis. De volgende dag was hij wel thuis en hebben we hem kunnen spreken. Het blijkt dat hij zijn kat de laatste tijd wel vaak kwijt was, maar hij dacht wel dat ze ergens anders te eten kreeg. De poes was eigenlijk van zijn huisgenoot (en staat ook op naam van zijn ex-huisgenoot) maar zijn huisgenoot heeft poes bij hem achtergelaten. De buurman leek het niet zo’n probleem te vinden dat ze veel bij ons was en als we haar niet meer wilde, dan moesten we haar maar geen eten meer geven, dan kwam ze wel bij hem terug.

Nou weet ik dat katten vaak hun eigen baasje uitkiezen, dus het lijkt mij niet dat ze ‘zomaar’ bij ons komt buurten. Ook zie ik het absoluut niet zitten om de poes niet meer te voeren en voor een dichte deur te laten staan. De buurman zei dat hij weinig thuis is en dat poes dan buiten rondloopt en niet naar binnen kan. Met de koude maanden in het vooruitzicht vind ik dat echt heel zielig én ze is gewoon niet bij ons weg te slaan. Ze gaat naar buiten en vervolgens staat ze alweer voor onze deur om binnen gelaten te worden. Het lijkt erop dat ze het hier prima naar haar zin heeft.

Luna 3.png

We zouden Luna graag overnemen omdat ze zo vaak hier is en omdat zij behandelt moet worden voor haar huid. Ook moet zij goede voeding krijgen voor haar huid en zij kwam ondervoed bij ons aan, wat voor mij een teken is dat zij geen goede voeding kreeg. We willen graag dat Luna het naar haar zin heeft en een zo goed mogelijke verzorging krijgt. De buurman lijkt niet zo geïnteresseerd en heeft na ons bezoek ook niks meer laten weten, terwijl poes nog steeds 24/7 bij ons verblijft.

We beraden ons nog over vervolgstappen en voorlopig heeft Luna haar plekje hier wel gevonden. Wordt weer vervolgd dus…

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s