Bucket List #13

Bucket List #13

bestand_001-2

Afgelopen maandag ben ik voor de eerste keer gaan zwemmen met de fysiotherapeute. In mijn Bucket List hebben jullie kunnen lezen dat één van de punten was dat ik graag 1 keer per week wil gaan zwemmen. Het begin hiermee heb ik dus afgelopen maandag gemaakt.

Ik vond het heel erg spannend, omdat ik eigenlijk de laatste jaren nog maar heel weinig heb gezwommen. Toevallig heb ik in oktober nog wel even gezwommen in het zwembad in Spanje, maar ja, dat was puur ter ontspanning. Heel anders dan bij de fysiotherapie natuurlijk.

Het doel is om wat soepeler te worden en om vrijer te kunnen bewegen. De fysio wil het gelukkig wel rustig opbouwen. Ik ben begonnen met een kwartiertje, dit lijkt niks, maar geloof me, voor mijn stijve spieren en stramme gewrichten was dit lang zat. De komende tijd hoop ik het op te kunnen bouwen want ik voelde me wel als een vis in het water.

bestand_008

Het is heerlijk om één keer in de week vrij te kunnen bewegen en gewichtsloos te zijn. Ook is het fijn om mijn hele lichaam te kunnen strekken in plaats van altijd inééngedoken te liggen of zitten.

Helaas ging het nog niet zoals de fysiotherapeute had gehoopt.. Het water is te diep waardoor ik niet kan staan in het water, haar prachtig bedachte loopoefeningen gaan dus niet door. Ook wilde ze mij laten zwemmen zonder bandjes, maar daar heb ik een stokje voor gestoken. Mét bandjes is het al lastig om in balans te blijven, laat staan zonder bandjes.

bestand_000-7

De fysiotherapeute moet dus duidelijk nog wat beter in de smiezen krijgen wie ik ben, en vooral wat ik kan. De bedoeling is dat ik uiteindelijk een half uur fysiotherapie krijg in het water en dan ook nog één keer per week een half uur aan huis. Voorlopig heb ik afgesproken om het een maandje te proberen… wordt vervolgd 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s